Crveni križ je najveća i najstarija svjetska humanitarna organizacija, prisutna na području Grada Zagreba od 1987. godine.

Prvo Prenoćište za beskućnike na području tadašnje države osnovano je 1945. godine u Zagrebu u ulici Grgura Ninskog. Zbog dotrajalosti objekata Prenoćište je prestalo s radom u prosincu 2010. godine.

Zahvaljujući Gradu Zagrebu u novo Prihvatilište za beskućnike u Velikoj Kosnici, u prosincu 2010. godine, preseljeno je 120 korisnika...

Međunarodni malonogometni turnir beskućnika

27/07/2012 |  Arhiva

U subotu, 10. ožujka u dvorani OŠ Malešnica, Ulica Ante Topića Mimare 36, održan je malonogometni turnir na kojem je nastupila ekipa iz Prihvatilišta Crvenog križa pojačana s gradonačelnikom Milanom Bandićem, paterom Radeljakom i dr. Bićanićem. Na turniru su uz ekipu Prihvatilišta sudjelovale i reprezentacije beskućnika Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Slovenije…

Prvo mjesto osvojila je reprezentacija Bosne i Hercegovine koja je ujedno dala i najboljeg strijelca i igrača turnira. Naši reprezentativci su osvojili drugo mjesto dok je trećeplasirana bila reprezentacija Slovenije, koja je u svojim redovima imala najboljeg vratara, popularnog Elvisa!

Turnir je bio početak aktivnosti hrvatske reprezentacije beskućnika za 2012. koja će ove godine sudjelovati na Homeless world Cupu od 6. do 14. listopada 2012. u Meksiku.

Dado Lelas, selektor hrvatske reprezentacije:“Svi sudionici proveli su dva dana u domu Crvenog križa na Sljemenu i možemo se samo zahvaliti na domaćinstvu i savršenoj organizaciji vrijednim djelatnicima Crvenog križa. Ova turnir početak je priprema Hrvatske reprezentacije beskućnika za 2012.godinu u kojoj će sudjelovati 10-tak novih igrača, korisnika Prihvatilišta iz cijele Hrvatske. Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo beskućnika se održava u Mexico City-u a pred nama je veliki broj turnira i događanja o kojima ćemo vas pravovremeno informirati “.

Kako doći do Prihvatilišta?

Prihvatilište se nalazi u Velikoj Kosnici.

Može se doći busom 307 ili 308 iz Zapruđa, a izlazi se na stanici Kosnica-izbjegličko naselje.

Može se doći i busom 290 s Kvaternikovog trga, a izlazi se na stanici Velika Kosnica.

Prihvatilište

prenociste-5 pren1-9 prenociste-2 pren1-1 prenociste-8 prenociste-1 prenociste-4 pren1-2 pren1-5 prenociste-7 pren1-10 pren1-4 pren1-3 prenociste-6 pren1-7 pren1-6 prenociste-3 pren1-8 pren1 karta-prihvatiliste