Crveni križ je najveća i najstarija svjetska humanitarna organizacija, prisutna na području Grada Zagreba od 1987. godine.

Prvo Prenoćište za beskućnike na području tadašnje države osnovano je 1945. godine u Zagrebu u ulici Grgura Ninskog. Zbog dotrajalosti objekata Prenoćište je prestalo s radom u prosincu 2010. godine.

Zahvaljujući Gradu Zagrebu u novo Prihvatilište za beskućnike u Velikoj Kosnici, u prosincu 2010. godine, preseljeno je 120 korisnika...

Projekt “Rukovanje životom”

14/07/2020 |  Zanimljivosti

U lipnju smo krenuli s aktivnostima u sklopu projekta “Rukovanje životom”. Radi se o trogodišnjem projektu s podrškom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt će se provoditi u našem Prihvatilištu, s našim korisnicima kako bismo im obogatili slobodno vrijeme, a pri tome ih naučili i nekim novim vještinama.

Nositelj projekta je udruga Zeleni klik! (www.zeleniklik.hrhttps://www.instagram.com/zeleni_klik/https://www.facebook.com/zeleniklik/).

Partnerska organizacija je Centar mladih Ribnjak (https://www.cmr.hr/https://www.facebook.com/CentarMladihRibnjak/).

Suradnici na projektu su:

Udruga mladih umjetnika UM (https://www.facebook.com/udrugaUM/https://handmade.com.hr/),

Udruga Flyer (https://www.facebook.com/Udruga-Flyer-145590638884317/http://udruga-flyer.hr/),

Udruga Plava šapa (http://plava-sapa.hr/https://www.facebook.com/pages/category/Nonprofit-Organization/Plava-%C5%A0apa-113451572131223/).

Ciljevi projekta su:

  1. Razviti program potpore beskućnicima kroz inventivne terapeutske aktivnosti putem primjene umjetničkih tehnika, permakulturnih i vrtlarskih tehnika, tehnika rukotvorina te putem terapeutskog djelovanja životinja: konja i pasa koji sudjeluju u terapiji osobama s teškoćama i specifičnim potrebama.
  1. Predstaviti beskućnicima širok raspon raznovrsnih načina djelovanja kojima će se moći, sukladno vlastitim afinitetima i talentima, kvalitetno uključiti i integrirati u život zajednice.
  1. Potaknuti i motivirati beskućnike na razvoj samopoštovanja i pozitivnog samovrednovanja kroz razvijanje kreativnosti, raznovrsnih znanja i vještina te upoznavanja mogućnosti profesionalnog rada sa životinjama ili u drugim udrugama i inicijativama, u pozitivnom doprinosu društvu, kao osnaživanje za tržište rada, financijsku samostalnost kao preduvjet kvalitetne socijalne uključenosti.

 

rukovanje životom

 

Kako doći do Prihvatilišta?

Prihvatilište se nalazi u Velikoj Kosnici.

Može se doći busom 307 ili 308 iz Zapruđa, a izlazi se na stanici Kosnica-izbjegličko naselje.

Može se doći i busom 290 s Kvaternikovog trga, a izlazi se na stanici Velika Kosnica.

Prihvatilište

pren1-2 pren1-3 pren1-6 prenociste-3 prenociste-4 prenociste-7 prenociste-8 pren1-8 pren1-5 pren1-4 prenociste-5 prenociste-2 pren1 pren1-10 karta-prihvatiliste pren1-1 pren1-9 pren1-7 prenociste-1 prenociste-6