Crveni križ je najveća i najstarija svjetska humanitarna organizacija, prisutna na području Grada Zagreba od 1987. godine.

Prvo Prenoćište za beskućnike na području tadašnje države osnovano je 1945. godine u Zagrebu u ulici Grgura Ninskog. Zbog dotrajalosti objekata Prenoćište je prestalo s radom u prosincu 2010. godine.

Zahvaljujući Gradu Zagrebu u novo Prihvatilište za beskućnike u Velikoj Kosnici, u prosincu 2010. godine, preseljeno je 120 korisnika...

Tako ga je mama učila

25/01/2013 |  Zanimljivosti

   Tako ga je mama učila: Beskućnik vratio 60.000 kn.

Beskućnici koji inače žive pod jednim od mostova u Sao Paulu, novac su pronašli u kanti za smeće te

su ga odmah odlučili dostaviti vojnoj policiji.
Par beskućnika pronašao je 20 tisuća reaisa (oko 60.000 kuna) bačenih u kantu za smeće u jednoj od ulica Sao Paula te su ih odnijeli policiji.Radi se o paru koji živi pod jednim od mostova na istočnoj strani metropole, a oveću svotu novca pronašli su u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima, zamotanu u plastičnu vreću u jednoj torbi. Svotu su odmah odlučili dostaviti vojnoj policiji.
Beskućnicima identitet nije otkriven, a muškarac je kazao da se u trenutku pronalaska novca prisjetio savjeta svoje majke da “nikad ne krade”. Nada se i da će, ako ga vidi na televiziji, znati da je njezin sin još uvijek jedan od poštenih ljudi na svijetu. Policija je izvijestila da novac pripada jednom japanskom restoranu iz kojeg je ukraden prošli tjedan.
Vlasnici su nakon pronalaska novca došli u policiju kako bi preuzeli svotu i zahvalili paru koji ga je pronašao. Portal El Comercio javlja da nema informacija o tome jesu li vlasnici pronalazačima novca zahvalili i nekakvomnagradom.

Kako doći do Prihvatilišta?

Prihvatilište se nalazi u Velikoj Kosnici.

Može se doći busom 307 ili 308 iz Zapruđa, a izlazi se na stanici Kosnica-izbjegličko naselje.

Može se doći i busom 290 s Kvaternikovog trga, a izlazi se na stanici Velika Kosnica.

Prihvatilište

prenociste-5 pren1 prenociste-6 karta-prihvatiliste prenociste-3 pren1-4 prenociste-2 pren1-8 pren1-6 prenociste-4 pren1-5 prenociste-1 prenociste-8 prenociste-7 pren1-3 pren1-2 pren1-9 pren1-10 pren1-1 pren1-7