Crveni križ je najveća i najstarija svjetska humanitarna organizacija, prisutna na području Grada Zagreba od 1987. godine.

Prvo Prenoćište za beskućnike na području tadašnje države osnovano je 1945. godine u Zagrebu u ulici Grgura Ninskog. Zbog dotrajalosti objekata Prenoćište je prestalo s radom u prosincu 2010. godine.

Zahvaljujući Gradu Zagrebu u novo Prihvatilište za beskućnike u Velikoj Kosnici, u prosincu 2010. godine, preseljeno je 120 korisnika...

Radni susret članica HMB-a

23/03/2016 |  Novosti

Susret 3Predstavnici organizacija članica Hrvatske mreže za beskućnike  sudjelovale su od 04. do 06. ožujka   na radnom susretu u Domu Crvenog križa Zagreb na Sljemenu. Prvi dan je održana redovna godišnja Skupština i dogovoren operativni plan za 2016. godinu. Drugi dan održane su edukacije o Standardima kvalitete u pružanju socijalnih usluga i pisanju projektnih prijedloga. Dogovoren je niz zajedničkih aktivnosti, u  sve sa ciljem nastavka borbe protiv siromaštva i beskućništva.

Susretu su nazočili predstavnici:  Caritasa zagrebačke nadbiskupije, Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Centra za razvoj neprofitnih organizacija iz Zagreba, RCCG Doma Nade iz Zagreba, Udruge »Novi put« iz Varaždina, Gradskog društva Crvenog križa Pula, Udruge »Milosrđe« – Centar za beskućnike iz Karlovca, Franjevačkog svjetovnog reda – Prihvatilišta za beskućnike »Ruže svetog Franje« iz Rijeke, Udruge »Sv. Jeronim« iz Kaštel Gomilice, Udruge »MOST« iz Splita.

susret 5Susret 10

Kako doći do Prihvatilišta?

Prihvatilište se nalazi u Velikoj Kosnici.

Može se doći busom 307 ili 308 iz Zapruđa, a izlazi se na stanici Kosnica-izbjegličko naselje.

Može se doći i busom 290 s Kvaternikovog trga, a izlazi se na stanici Velika Kosnica.

Prihvatilište

prenociste-4 pren1-9 prenociste-2 prenociste-7 prenociste-5 prenociste-3 pren1-2 pren1-10 pren1-6 pren1-7 karta-prihvatiliste pren1-4 pren1-3 pren1-1 pren1 pren1-5 prenociste-1 pren1-8 prenociste-6 prenociste-8